مشاوره در روشنگران

در این مطلب از سایت مدرسه روشنگران دوره دوم با ما همراه باشید تا شما را با مشاوره روشنگران بیشتر آشنا کنیم . و اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم .

مشاورین آموزشی

مشاورین آموزشی چه کسانی هستند؟

هر ماه جلسات هم اندیشی مشاورین آموزشی با حضور مدیریت دبیرستان جهت گزارش و تبادل نظر و بهبود کیفیت آموزشی برگزار می گردد. مشاورین به نتایج آزمون ها بسنده نکرده و مکرراً وضعیت تحصیلی و رفتاری دانش آموزان را از طریق مربیان جویا شده و گاهی نیز در کلاس های درسی حاضر می گردند تا نحوه پاسخگویی دانش آموز به سوالات را مشاهده نمایند. مشاورین طی بررسی های فوق الذکر و یافتن نقاط ضعف دانش آموزان سعی در بر طرف نمودن مشکلات می نمایند. مراحل رفع موانع پیشرفت عبارتند از : مشاوره شخصی با دانش آموز : مشاوره با اولیاء و تبادل نظر با مشاور روانشناسی جهت جمع بندی مسائل و ارائه راهکارهای مناسب در خصوص اصلاح وضعیت مطالعه ، تمرکز ، تغذیه دانش آموز ، ایجاد شو مناسب داخل خانواده و … مشاورین پل ارتباطی اولیاء ، دانش آموزان با مربیان و مشاور روانشناسی نیز می باشند و مشکلات مربوطه را بررسی راهکار مناسب را ارائه می نمایند.

تقویم اجرایی دانش آموزان به صورت هفتگی بررسی می شود تا ضمن دقت در میزان و کیفیت مطالعات درسی انجام شده ، افزایش و یا کاهش تلاش های دانش آموزان و نظم مورد نظر در اجرای برنامه ها را بررسی نمایند . پس از آن نظرات مشاوره ای خود را کتباً در تقویم اجرایی هر فرد ثبت می نمایند. نمرات ماهانه دانش آموزان خود را در تقویم اجرایی ثبت نموده ، و میزان اثر بخشی تلاش ها و برنامه های اجرا شده و مشاوره های انجام گرفته را رصد می نمایند . سپس در جلسات آموزشی ماهانه به اطلاع اولیاء می رسانند.  در طی جلسات ماهانه آموزشی ، پرونده اطلاعاتی مبنی بر مطالعات روزانه دانش آموزان و ثبت ریز نمرات به صورت روزانه و هفتگی از کلیه دروس عمومی و تخصصی توسط مشاورین تهیه و در اختیار اولیاء قرار می گیرد تا به صورت جزئی نیز از وضعیت تحصیلی فرزند خود مطلع گردند. طی تماس های مکرر با منزل هر دانش آموز توسط مشاورین آموزشی و ضعیت ، مشکلات و نقاط ضعف و قوت دانش آموز و علل آن را به همراه اولیاء بررسی و درصدد رفع مشکلات بر می آیند.

توانایی در برقراری روابط اجتماعی و ارتباط موثر با دانش آموزان اولیاء و دبیران است. پایبندی به ارزشها و اصول انسانی و اجتماعی.  اشراف و آگاهی به رشته و دروس مربوطه. برقراری یک ارتباط خوب و صمیمی و در عین حال راهبردی با دبیران. i دلسوزی، مهربانی و انعطاف پذیری به موقع. رازداری. قاطعیت و مدیریت فرصت ها. درک متقابل دانش آموزان و اولیاء. تسلط در برنامه ریزی و هدایت دانش آموزان. i پشتکار در پیگیری مداوم و مستمر از فعالیت تحصیلی دانش آموزان.

مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی و هدایت تحصیلی

برنامه ریزی صحیح برای شناخت ویژگی ها، نیازها، استعدادها و توانائی ها، احساسات و خواسته های نوجوانان و برقراری ارتباط درست و سازنده با آنان ضروری است، که باید اولیاء و مربیان آنرا مورد توجه قرار دهند. افکار، اندیشه ها، دل بستگی ها و سطح آگاهی های نوجوانان به گونه ای است که نوع و میزان مسئولیت متولیان تعلیم و تربیت را در همه ی عرصه ها دو چندان می کند. ورود به دنیای نوجوان، توجه به شرایط و موقعیت سنی او، گوش دل سپردن به سخنانش و گشودن باب مذاکره و گفت و گو، زمینه را برای برقراری ارتباط با وی تسهیل خواهد کرد.

با برقراری یک ارتباط مؤثر با نوجوان می توان فضائی مناسب برای بیان آنچه در ذهن و قلب آنها وجود دارد، ایجاد کرد و پس از آن با اعتماد به وجود آمده در او محیط تعلیم و تربیت را به یک محیط امن و مناسب تبدیل کرد. با این روش می توان اعمال و رفتار آنها را بر اساس روش ها و شیوه های درست مورد مطالعه قرار داد رفتارهای خوب را تقویت کرد و بدون هر گونه واکنش و عکس العملی، رفتارهای نامناسب را در آنها اصلاح نمود.

علاوه بر این آگاهی از تفاوت های فردی می تواند اولیاء مدرسه را در طراحی آموزشی مبتنی بر در نظر گرفتن این تفاوت ها کمک کرده و این کار نیز خود به افزایش میزان موفقیت و هم چنین افزایش اعتماد به نفس، حس آرامش و حس ارزشمندی در نوجوان کمک می کند. مشاورین مدرسه با توجه به اهمیت دوران نوجوانی و نحوه ی درست برخورد با آنان به فعالیت های مستمری در رابطه با شیوه ی صحیح ارتباط با نوجوان، برخورد صحیح با او، امر مشاوره به منظور ارتقای سلامت روان، افزایش اعتماد در نفس، ایجاد انگیزه، ارتقای روابط بین فردی، افزایش خود آگاهی، روشهای صحیح دوست یابی و هم چنین کاهش و کنترل آسیب های روانی – اجتماعی و اجتناب از رفتارهای نامناسب به نوجوانان کمک می کند، مدرسه ی روشنگران هم راستا با این مهم با استفاده از تیم مشاوره ای آموزشی و روان شناسی درجهت بهبود و اعتلای آموزش و سلامت روان و هم چنین کاهش آسیب های خاص این گروه سنّی سعی و تلاش می کند

همان طور که مدرسه ی روشنگران با نکته سنجی و ریز بینی مشاورین آموزشی خود را انتخاب ودائما فعالیت های آنها را رصد می کند، به همین شکل با دقت و وسواس زیاد از مشاورین روان شناس مجرب در جهت شناخت بیش تر و بهتر دانش آموزان و هم چنین یاری رساندن به آنها برای رسیدن به حداکثر موفقیت چه در زمینه ی تحصیل و چه در زمینه ی زندگی استفاده می کند.

روان شناس مدرسه به کمک آزمون های مختلف استعداد یابی، سلامت روان، آزمون سبک های یادگیری که به صورت جمعی از دانش آموزان گرفته می شود و هم چنین آزمون های متفرقه دیگر که بنا به صلاحدید وی به صورت انفرادی از دانش آموزان گرفته می شود و هم چنین با استفاده از فنون مصاحبه و مشاوره و با تکیه بر نتایج آزمون ها تمهیداتی برای رفع مشکلات نوجوانان در نظر گرفته و شرایط افزایش سطح سلامت روان و کمک به موفقیت را برای آنها فراهم می آورد، دانش آموزان نیز با توجه به جوّ اعتماد و احساس امنیتی که نسبت به مشاور در آنها به وجود آمده سعی در بیان مسائل و مشکلات خود به مشاور و رفع آنها به شیوه ی مطلوب می نمایند.

روان شناس مدرسه تنها وظیفه اش رفع مشکلات روح و روان دانش آموزان نیست بلکه نقش مشاور هدایت تحصیلی را نیز در مدرسه ایفا می کند به این صورت که با ایجاد زمینه ی مناسب آگاهی های لازم را در جهت شناخت رشته های مختلف تحصیلی و هم چنین آینده ی شغلی مربوط به هر رشته برای دانش آموزان فراهم می کند.

در این راستا: الف ) ارائه اطلاعات تحصیلی و شرایط و ضوابط ورود به رشته های تحصیلی به صورت حضور در کلاس و برگزاری تست ب) برگزاری آزمونهای سنجش استعداد تحصیلی و رغبت سنجی و سنجش توانمندی و رغبت شغلی دانش آموزان ج) تشکیل جلسات تبیین و معرفی خدمات مشاوره ای و دعوت از صاحبان حرف و مشاغل برای سخنرانی در جمع دانش آموزان به همراه اولیاء آنان د) فراهم نمودن موقعیت های بازدید از دانشگاهها، مؤسسات، کارخانه ها و نهادهایی که به نوعی در معرفی مشاغل مؤثر می باشند. ه) توزیع بروشورهای شغلی جهت دریافت اطلاعات از مشاغل مختلف در روزها و هفته های خاص جهت هدایت تحصیلی. سپس با استفاده از سه فاکتور: 1- استعداد و توانمندی 2- علاقه و رغبت 3- عملکرد تحصیلی و امکانات بهره می گیریم و با نظر خواهی از دانش آموز، اولیاء و دبیران هم چنین نتایج تست ها، آزمونهای استعداد و رغبت و نظر مشاور، فرم های هدایت تحصیلی تنظیم و به صورت پیشنهاد اولویت بندی شده و به دانش آموز و خانواده تحویل می گردد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس